proizvodimo od mermera granita onyxa škrljca peščara krečnjaka silestone JER kod nas je sve moguće

Posedujemo jedan od najmoćnijih proizvodnih pogona na Balkanu, koji nam omogućava da od prirodnog kamena proizvodimo prema Vašim željama. Koristeći najsavremeniju tehniku obrade kamena, na današnje tržište isporučujemo najbolji kvalitet po povoljnim cenama.

ONYX

Osnovne informacije o Onyxu:
Onyx je hemijska sedimentna stena i pripada grupi karbonantnih stena. Nastaje oko toplih izvora. Koristi se kao ukarsni kamen.

Minerali od kojih nastaje Onyx su:
- kalcit
- aragonit Onyx je providan,ali u raznim varijitetima žute, zelene i crvene boje. Kao poludragi kamen, jako je cenjen.

Onyx kroz istoriju:
U antičkom dobu, Onyx je spadao u najvažniji nakit i lekovito kamenje. Gotovo svi narodi, a naročito Indijanci poštovalii su ga kao zaštitni kamen protiv crne magije, čarobnjaštva i čarolija. Uvežbanim je čarobnjacima davao sposobnost sprečavanja teških bolesti i katastrofa. Rane i oboljenja su se iscjeljivale.

Blagotvorno dejstvo Onyxa:
Oniks vrlo snažno prodire kroz kožu. Pri tome podstiče prirodnu funkciju kože i štiti je od gljivica, upala i sunčevih opekotina. Preporućuje se blago ispiranje kože otopljenim Onyxom. Očne bolesti, gluhoća i ušne bolesti, pa i osjetljivost na promjene vremena i apatija mogu se ublažiti i izlečiti Onyxom.

Kada kupujete Onyx, najnačajniji faktor pri kupovini je boja. U svojoj osnivi, Onyx je višeslojni kamen i u zavisnosti od različitih slojeva boje, Onyx se može razvrstati u nekoliko posebnih kategorija:
Sardijski Onyx
Koralni Onyx

Sardijski Onyx- braon varijante sa belim i sjajnim prugicama : Preporučuje se ljubiteljima blagih, smernih tonova, odiše elegancijom i luksuzom.
Koralni Onyx – kamen sa crvenom bazom: Preporučuje se kupcima koji vole naglašene i egzotične tonove.

Zbog svoje nenadmašne lepote, prozirnosti i glamura, Onyx je neprikosnoven materijal u dekoraciji. Može se koristiti za izradu nakita, u uređenju enterijera, bilo da je u pitanju poslovni, ili prostor za stanovanje.

Zbog svog blagotvornog i umirujućeg dejstva,vrhunske lepote i topline koju odaje, Onyx je idealan u svakom životnom prostoru.

 

Emilio Stecher DOO

Velika Župa bb
SRB - 31300 Prijepolje

Tel.  +381 33 743 860
Fax. +381 33 743 861

www.emiliostecher.rs
info@emiliostecher.rs

Emilio Stecher AG

Werkstrasse 15
CH - 6037 Root

Tel.  +41 41  450 00 50
Fax. +41 41  450 00 51

www.stecher.ch
natursteine@stecher.ch

 

Proizvodnja kamena