proizvodimo od mermera granita onyxa škrljca peščara krečnjaka silestone JER kod nas je sve moguće

Posedujemo jedan od najmoćnijih proizvodnih pogona na Balkanu, koji nam omogućava da od prirodnog kamena proizvodimo prema Vašim željama. Koristeći najsavremeniju tehniku obrade kamena, na današnje tržište isporučujemo najbolji kvalitet po povoljnim cenama.

PEŠČAR I KREČNJAK

Osnovne informacije o krečnjaku:
Krečnjak je sedimentna stena nastala uglavnom od minerala kalcita. Osim tog minerala sadrži i male količine drugih minerala: gline, sporogelita, dijaspora, hidrargilita, limonita, hematita, kremena, cirkona, turmanlina i granita.

Nastao je taloženjem krečnjačkih kućica i skeleta izumrlih morskih životinja, a u manjoj količini i biljaka Koristi se kao građevinski materijal i kao materijal za izradu kreča.

Krečnjak kroz istoriju:
Stari Egipćani koristili su blokove od krečnjaka u izgradnji piramida.

Meksički arheolozi pronašli su u južnom Meksiku 1.300 godina stare skulpture od krečnjaka zarobljenih majanskih ratnika.

Ovi ogromni stubovi, sačinjeni od okruglih, pljosnatih stena, deo su krajolika El Torikala u Andaluziji. Kiša je tokom dugih godina "vajala" krečnjačke stene stvorivši ono što danas možemo nazvati "megalitskim hramom".

Krečnjak je prirodni materijal, rasprostranjen je po celom svetu. Pošto ga ima u izobilju, cena je povoljnija u odnosu na neke druge vrste prirodnog kamena.

Krečnjak je izuzetno lak za obradu, samim tim je i pogodan za najrazličitije zahteve kupaca, posebno u modernim enterijerima.

Zbog svoje nežne strukture i toplih boja, krečnjak je idealan dekorativni kamen.

Od krečnjaka se mogu napraviti najrazličitiji dekorativni proizvodi...

 

Emilio Stecher DOO

Velika Župa bb
SRB - 31300 Prijepolje

Tel.  +381 33 743 860
Fax. +381 33 743 861

www.emiliostecher.rs
info@emiliostecher.rs

Emilio Stecher AG

Werkstrasse 15
CH - 6037 Root

Tel.  +41 41  450 00 50
Fax. +41 41  450 00 51

www.stecher.ch
natursteine@stecher.ch

 

Proizvodnja kamena